دانشگاه تربیت مدرس به سوی انرژی پاک؛ نصب گسترده پنل‌های خورشیدی آغاز شد

در راستای حرکت به سوی دانشگاه سبز و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، پروژه نصب سامانه‌های خورشیدی در دانشگاه تربیت مدرس کلید خورد. این اقدام با هدف تامین بخشی از نیازهای الکتریکی این مرکز آموزش عالی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر صورت می‌گیرد.

با نظارت واحد فنی و با مشارکت نیکوکاران دانشگاه، تعداد ۱۱۵۰ پنل خورشیدی با توان ۵۹۵ وات تهیه و در حال نصب و راه‌اندازی بر فراز ساختمان مرکزی، مجموعه ورزشی شماره یک، دانشکده علوم انسانی، دانشکده فنی و مهندسی و ساختمان بنیان دانشگاه است.

لیلی ملک‌زاده، مسئول مدیریت فنی و نظارت بر طرح‌های عمرانی دانشگاه، در این زمینه توضیح داد: با بهره‌برداری از این پنل‌ها، ظرفیت تولیدی حدود ۷۰۰ کیلووات برق ایجاد خواهد شد که این میزان، معادل یک چهارم کل برق مصرفی دانشگاه است.

این سامانه‌های خورشیدی با در نظر گرفتن فضای موجود بر روی بام ساختمان‌ها و رعایت اصول پراکندگی مناسب در سطح پردیس مرکزی نصب می‌شوند و پیش‌بینی می‌شود تا پانزدهم اردیبهشت ماه به شبکه برق دانشگاه متصل و به بهره‌برداری برسند.

شایان ذکر است، بر اساس قوانین مصوب، تمامی نهادهای دولتی موظف هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳، حداقل پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک تامین کرده و این میزان را طی یک دوره چهار ساله، سالانه پنج درصد افزایش دهند تا به بیست درصد برسد.

پیش از این نیز، یوسف حجت، رئیس دانشگاه تربیت مدرس، از برنامه‌های این دانشگاه برای بهینه‌سازی مصرف انرژی خبر داده و بر ضرورت هوشمندسازی ساختمان‌های دانشگاه به منظور مدیریت کارآمدتر مصرف انرژی در زمان‌های اضطراری تاکید کرده بود. وی همچنین به همین پروژه نصب پنل‌های خورشیدی به عنوان یکی از اقدامات مهم در راستای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز دانشگاه از منابع پاک اشاره کرده بود.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *