معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اعلام اینکه سلامت آب آشامیدنی در برخی نقاط استان در معرض تهدید قرار دارد، تاکید کرد که این وضعیت به معنای غیربهداشتی و آلوده بودن کنونی آب نیست.
مسلم شریفی در جمع خبرنگاران، آبیاری زمینهای کشاورزی با فاضلاب را یک مشکل دیرینه در استان برشمرد و گفت: این مسئله تنها مربوط به سال جاری و کاهش بارندگیها نیست.
وی با اشاره به دسترسی آسان به آبهای آلوده، اظهار داشت: متاسفانه آبیاری مزارع با فاضلاب در برخی مناطق استان در حال انجام است و این موضوع در دستور کار شورای سلامت استان قرار گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حوزه بهداشت در این زمینه نقش اجرایی دارد، خاطرنشان کرد: ما به طور مستمر این مسئله را پایش و رصد میکنیم و از طریق دستگاههای مربوطه پیگیریهای لازم را انجام میدهیم که در برخی موارد موفق بودهایم و در برخی دیگر نیز با کمبود اعتبار مواجه شدهایم.
شریفی بر ضرورت مطالبهگری اجتماعی صحیح و منطقی در این زمینه تاکید کرد و افزود: افزایش تولید محصولات کشاورزی مهم است، اما سلامت مردم اولویت بالاتری دارد و باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی در خصوص ورود فاضلاب به رودخانه بشار یاسوج نیز گفت: وضعیت در بیشتر نقاط استان از جمله شهرستان بویراحمد در این زمینه مطلوب نیست و اقدامات لازم برای مقابله با این مسئله هنوز به طور کامل محقق نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه فروشندگان مواد غذایی سیار و دستفروشان سطح شهر و معابر اظهار داشت: این گروه فاقد صنف مشخص هستند و قرار است کارگروهی برای ساماندهی و نظارت بر آنها تشکیل شود.
شریفی با اشاره به نقش تقاضای مردمی در این زمینه، از شهروندان خواست تا از این مراکز که اغلب استانداردهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، خرید نکنند. وی تاکید کرد: هدف ما جمعآوری هیچ شغلی نیست، اما باید تضمین شود که کالاهای عرضه شده به صورت بهداشتی باشند.
وی در خصوص قلیان و فستفودها نیز وضعیت مشابهی را توصیف کرد و گفت: تقاضا منجر به عرضه میشود و لازم است در زمینه مدیریت تقاضاها، اقدامات رسانهای و فرهنگی صورت گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با کیفیت آب آشامیدنی شهر یاسوج و بهداشتی بودن آن اعلام کرد: ۹۰ درصد نمونههای میکروبی گرفته شده از آب شرب در سطح استان هیچگونه آلودگی نداشتهاند.
وی در مورد سگهای ولگرد در استان نیز گفت: این مسئله دستورالعمل مشخصی دارد و هر دستگاه وظایف معینی بر عهده دارد که امیدواریم با همکاری دستگاههای مربوطه بتوانیم این وضعیت را ساماندهی کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به هزینههای هنگفت ناشی از گزش سگهای ولگرد در استان، ابراز امیدواری کرد که با ساماندهی این معضل، بتوان از این هزینهها در سایر بخشهای درمانی به نحو بهتری استفاده کرد.
اخبار جدید ایران و جهان را در مجله خبری تحلیل سبز بخوانید