“`html
در مراسم باشکوهی که در شامگاه سوم آذرماه برگزار شد، برندگان بخشهای سینمایی و تلویزیونی جشنواره معرفی شدند. این رویداد، فرصتی برای تجلیل از یک عمر تلاش هنری مرتضی عقیلی، هنرمندی سرشناس در عرصه سینما و تلویزیون بود.
مرتضی عقیلی، بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویس توانمند، از سال ۱۳۴۱ فعالیت هنری خود را با حضور در تئاتر آغاز کرد. وی در دهه پنجاه به عنوان یکی از چهرههای شاخص سینمای عامهپسند شناخته میشد و تاکنون در حدود صد فیلم سینمایی نقشآفرینی کرده، سه فیلمنامه نوشته و چهار فیلم سینمایی را کارگردانی نموده است.
باران نیکراه اجرای مراسم را برعهده داشت و ایمان معلم (فرزند زنده یاد علی معلم، بنیانگذار جشن حافظ) ضمن خوشامدگویی، صحنه را برای اجرای قطعهای موسیقی توسط رضا یزدانی با اشعاری از حافظ آماده کرد.
در ادامه، امید معلم، دبیر جشن، سخنان خود را با درود به خالق حافظ شیرازی آغاز کرد و از هنرمندان و حامیان مالی این رویداد قدردانی نمود. وی از تلاش برای حفظ صدای مستقل در عرصه هنر سخن گفت و بر اهمیت حمایت از هنرمندان تاکید کرد.
جشنواره حافظ، جوایز متعددی را در بخشهای مختلف اهدا کرد، از جمله نشان عباس کیارستمی به فیلم «شهر خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی که در بخشی از سخنانش به وضعیت برخی از بازیگران زن اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که با تغییرات در وزارت ارشاد، مشکلات ممنوعالکاری آنها برطرف شود.
برخی از دیگر برگزیدگان این دوره عبارتند از: بهترین فیلم کوتاه («تنها کنار هم» ساخته امید میرزایی)، بهترین مستند (احسان عمادی برای «فرار از قصر») و جایزه دستاورد فردی ویژه به جواد عزتی برای کارگردانی «تمساح خونی» و بازیگری در سریال «زخم کاری». جواد عزتی در سخنان خود از هیئت داوران و حاضران تشکر کرد.
در بخش تلویزیون، جایزه بهترین دستاورد فنی و هنری به شبکه مخفی زنان (فیلمبرداری: علیرضا زریندست) تعلق گرفت. علیرضا زرین دست در سخنان خود از همکاری با افشین هاشمی یاد کرد. جایزه «یک عمر فعالیت پربار نوشتاری» به دکتر امیرهوشنگ هاشمی اهدا شد که این جایزه را به روح علی معلم تقدیم کرد. جایزه ویژه هیئت داوران به مسعود کیمیایی برای فیلم «خائنکشی» اهدا شد و پیام وی توسط جواد طوسی قرائت گردید.
در ادامه، تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری به مرتضی عقیلی اهدا شد. شهاب حسینی و آذر معماریان این جایزه را به مرتضی عقیلی تقدیم کردند. مرتضی عقیلی در سخنان خود از خاطرهای احساسی از مادرش یاد کرد و از هنرمندان ممنوعالکار نام برد و برایشان آرزوی موفقیت کرد.
بهترین فیلمنامه تلویزیونی به «در انتهای شب» (آیدا پناهنده و ارسلان امیری) رسید. در بخش بازیگری، سوگل خلیق (بهترین بازیگر زن کمدی)، قدرتالله ایزدی (بهترین بازیگر مرد کمدی)، ژیلا شاهی (بهترین بازیگر زن درام) و پارسا پیروزفر (بهترین بازیگر مرد درام) جوایز خود را دریافت کردند.
سامان مقدم (بهترین کارگردان) و سریال «در انتهای شب» (بهترین سریال) از دیگر برندگان بودند. در بخش موسیقی، محسن چاووشی و علیرضا قربانی به ترتیب برای فیلمهای «بیبدن» و «مست عشق» برنده بهترین ترانه شدند.
مهران مدیری (بهترین چهره تلویزیونی)، احسان علیخانی (جایزه ویژه هیئت داوران)، مسعود سلامی (بهترین فیلمبرداری)، میثم مولایی (بهترین تدوین)، سهیل دانش اشراقی (بهترین دستاورد فنی و هنری)، ستار اورکی (بهترین موسیقی متن) و آرمان خوانساریان (بهترین فیلمنامه) از دیگر برندگان بودند.
بنفشه صمدی و الناز شاکردوست (بهترین بازیگر زن)، رضا عطاران و میلاد کیمرام (بهترین بازیگر مرد) و سروش صحت (بهترین کارگردان) نیز در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند. هیئت داوران هیچ فیلمی را شایسته دریافت تندیس بهترین فیلم ندانست.
“`