کاهش چشمگیر جرائم و آمار طلاق در استان ایلام طی یک سال گذشته

رئیس کل دادگستری استان ایلام از کاهش قابل توجه ۳۸ درصدی در میزان وقوع جرائم و همچنین نزول ۲۰ درصدی در آمار طلاق در این استان خبر داد.

عمران علی‌محمدی، در نشست بررسی برنامه‌های اجرایی سال ۱۴۰۴ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، ضمن تقدیر از اجرای کامل برنامه‌های مصوب این معاونت در سال گذشته، اظهار داشت: بررسی‌های انجام شده در حوزه معاونت فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی دادگستری استان نشان می‌دهد که برنامه‌های سال قبل به دقت اجرا شده و کاهش ۳۸ درصدی جرائم شاخص استان، نتیجه برنامه‌ریزی‌های صحیح و اجرای دقیق این برنامه‌ها بوده و جای قدردانی دارد.

وی افزود: هدف از برگزاری این نشست، تبیین و تشریح اقدامات پیش‌بینی شده برای سال ۱۴۰۴ و برنامه‌ریزی به منظور اجرای کامل و دقیق آن‌ها و همچنین مستندسازی این اقدامات است. اجرای این برنامه‌ها که از ابتدای سال جاری آغاز شده، باید به صورت مستمر ادامه یابد.

رئیس کل دادگستری استان ایلام در تشریح برنامه‌ها گفت: تقویت دانش حقوقی و قضایی دانش‌آموزان، اولیا و مربیان مدارس از طریق طرح «قاضی در مدرسه» و اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» می‌تواند نقش موثری در کنترل و کاهش وقوع جرائم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی داشته باشد. بر همین اساس، افزایش دامنه آموزش دانش‌آموزان و ارتقای کمی و کیفی برنامه‌های مصوب در این زمینه و توسعه حضور حقوقدانان استان در مساجد روستاها با همکاری نهادهای تبلیغی و امور مساجد مورد تاکید قرار دارد. همچنین، افزایش برگزاری نشست‌های فصلی با سازمان‌های مردم‌نهاد فعال نیز در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: رصد و پیگیری دقیق عملکرد دستگاه‌های مسئول در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین همچنان با جدیت دنبال خواهد شد و اقدامات سال گذشته که منجر به کسب رتبه برتر استان در این زمینه شد، می‌تواند به کاهش جرائم مرتبط با حوزه زمین کمک کند.

رئیس کل دادگستری استان همچنین از برگزاری منظم جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در سال گذشته خبر داد و افزود: علاوه بر برگزاری این جلسات در مرکز استان، جلسات مشابه به صورت فصلی در تمامی شهرستان‌های استان نیز برگزار خواهد شد.

علی‌محمدی با اشاره به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سال گذشته گفت: جلسات کمیته راهبری به طور منظم برگزار شده، مشاوران املاک به سامانه مربوطه متصل و آموزش‌های لازم ارائه شده است و این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به حضور دانشجویان عراقی در دانشگاه‌های استان به عنوان یک فرصت فرهنگی، بر لزوم همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با روسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌های استان به منظور کاهش آسیب‌های احتمالی ناشی از مداخلات امنیتی و انتظامی و اجرای راهکارهای پیشگیرانه و نظارت بر اجرای قوانین مربوط به اتباع بیگانه تاکید کرد.

این مقام قضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آمارها نشان می‌دهد که وقوع طلاق در استان در سال گذشته با کاهش ۲۰ درصدی همراه بوده و تلاش‌های خوبی برای ارتقای مهارت‌های زوجین متقاضی طلاق انجام شده است. با این حال، تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد و لازم است علاوه بر اقدامات موثر گذشته و برنامه‌های مصوب، هیئت صلح تخصصی خانواده در سطح حوزه‌های قضایی استان تشکیل شود.

رئیس کل دادگستری استان در پایان سخنان خود بر لزوم پیشگیری از استخراج غیرمجاز رمز ارز در استان تاکید کرد و از تشکیل کمیته‌ای با حضور دادستان مرکز استان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، نیروی انتظامی و مسئولان شرکت‌های برق استان به منظور نظارت و جلوگیری از استخراج غیرمجاز رمز ارز و برگزاری جلسات فصلی این کمیته خبر داد. وی همچنین اولویت سال جاری را رسیدگی به آسیب‌های محلات حاشیه‌نشین و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای رفع این آسیب‌ها عنوان کرد و از تشکیل کمیته مشترکی با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط و اساتید دانشگاه و سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه خبر داد.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *