سرپرست اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از افزایش تولید شیرخشک در کشور و حذف محدودیت تحویل آن به داروخانهها خبر داد. دکتر علی صفا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تولید حدود ۷۰ میلیون قوطی شیرخشک در سال جاری، اظهار داشت که ماهانه به طور میانگین ۶ میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید میشود، در حالی که نیاز مصرفی کشور حدود ۵ تا ۵.۵ میلیون قوطی در ماه است.
با توجه به افزایش ظرفیت تولید و مازاد تولید نسبت به مصرف، محدودیت تحویل شیرخشک به داروخانهها برداشته شده است. با این حال، سهمیهها همچنان به قوت خود باقی هستند و ماهانه ۱۰ قوطی شیرخشک به صورت یارانهای و ۱۰ قوطی نیز به صورت غیر یارانهای با ارائه مدارک شناسایی نوزاد در داروخانهها عرضه میشود.
دکتر صفا همچنین به گزارشهای مکرر از سوء استفاده از کد ملی نوزادان در خرید شیرخشک یارانهای اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از این سوء استفادهها، تحویل شیرخشک منوط به ارائه کارت شناسایی نوزاد خواهد بود و داروخانهها موظفند این مدارک را از متقاضیان درخواست کنند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره عدم تمایل داروخانهها به عرضه شیرخشک به دلیل تأخیر در پرداخت مطالباتشان، اظهار داشت که بیمه باید از محل یارانه مضاعف، پرداختیهای خود را به موقع انجام دهد تا داروخانهها نیز برای خرید و عرضه شیرخشک تشویق شوند.
دکتر صفا با تأکید بر نظارت دقیق بر توزیع و عرضه شیرخشک، از اطلاعرسانی فوری هرگونه تخلف در این زمینه به حوزههای مرتبط خبر داد.
به گزارش ایسنا، از اواخر مهر ماه سال جاری، اصلاح فرآیندهای عرضه شیرخشک با هدف مقابله با کمبودها و جلوگیری از سوء استفادهها آغاز شد. بر اساس این طرح، ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای شیرخشک در نظر گرفته شد و خانوادهها میتوانستند با ارائه کد ملی یا شناسنامه نوزاد زیر دو سال، ماهانه ۱۰ قوطی شیرخشک با قیمت دولتی و یارانهای از داروخانهها تهیه کنند. همچنین محدودیتهایی در تحویل شیرخشک به داروخانهها اعمال شده بود که اکنون با دستورالعمل سازمان غذا و دارو و به منظور تسهیل دسترسی مصرفکنندگان، این محدودیتها برداشته شده است و داروخانهها میتوانند بر اساس درخواست مصرفکنندگان، سفارشهای شیرخشک را انجام دهند.