صالحی امیری: با نفت به توسعه نرسیدیم و نمی‌رسیم

در مراسمی که به مناسبت رونمایی از طرح ملی توسعه صنایع دستی در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، مسئولان و کارشناسان به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های این حوزه پرداختند. صالحی امیری، در سخنانی با اشاره به تاریخچه توسعه کشور و وابستگی آن به منابع نفتی، بر اهمیت توسعه انسانی و فرهنگی به عنوان مسیر اصلی پیشرفت تاکید کرد. وی صنایع دستی را نمادی از هویت ایرانی دانست و بر نقش هنر و خلاقیت در پویایی جامعه افزود.

ایشان با قدردانی از تلاش‌های دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای خسروپناه را از جمله شخصیت‌هایی برشمردند که همواره از هنر و صنایع دستی حمایت کرده‌اند و به پیوند ایرانیت و اسلامیت توجه ویژه دارند.

آقای خسروپناه نیز در این مراسم، به تدوین سه سند ملی در زمینه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و از تلاش‌های معاون صنایع دستی وزارتخانه برای تحقق سند صنایع دستی قدردانی نمود. وی با تاکید بر ماهیت خانواده محور و حکمت گرای صنایع دستی، بر لزوم نگاهی فراتر از جنبه زینتی به این حوزه و رفع موانع موجود برای ۹۵ درصد از تولیداتی که هنوز به بازار راه نیافته‌اند، صرف نظر از سند ملی که تنها ۵ درصد از کار را پوشش می دهد، اشاره کرد. ایشان همچنین بر نقش عشایر و روستاییان در شکوفایی صنایع دستی و لزوم احیا و تقویت برخی هنرهای سنتی تاکید کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به ضرورت رفع موانع دولتی، گمرکی و بانکی، خواهان حمایت بیشتر از تولید کنندگان و کاهش بار مالیاتی بر دوش هنرمندان شد و بر نقش تسهیل گری استانداران و دستگاه های دولتی در برگزاری نمایشگاه ها و حمایت از این هنر اصیل ایرانی، تاکید کرد. وی همچنین بر لزوم مشارکت هنرمندان در تصمیم‌گیری‌ها و ایجاد بستر مناسب برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این عرصه تاکید ویژه‌ای داشت.

جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، نیز با اشاره به ظرفیت‌های بالای این استان در حوزه صنایع دستی و وجود بیش از ۱۹۶ رشته صنایع دستی و ۴۵۰۰ کارگاه قلمزنی، از آمادگی استان اصفهان برای اجرای آزمایشی طرح ملی توسعه صنایع دستی در این استان خبر داد. وی با تاکید بر وجود کارگاه های تولیدی صنایع دستی در اکثر خانه های اصفهان، بر لزوم برنامه ریزی علمی و آمایش سرزمین در توسعه میراث فرهنگی و صنایع دستی تاکید کرد.

علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نقش صنایع دستی در بهبود هویت ملی، اقتصاد و اشتغال، بر لزوم درآمدزایی پایدار در این حوزه و تاکید کرد. وی با اشاره به ماهیت پیچیده و فرابخشی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سند ملی توسعه صنایع دستی را ابزاری کارآمد برای شفاف سازی تکالیف دستگاه‌ها و منابع دانست. همچنین بر اهمیت حمایت از زنجیره ارزش صنایع دستی و ارائه راهکارهایی برای اتصال اجزای مختلف این زنجیره در سند ملی توسعه تاکید نمود.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *