عضو پیشین هیات مدیره انجمن بیماران کلیوی: تعداد “واقعی” کشته شدگان بیش از ۷۰ نفر است

## مرگ خاموش در سایه داروهای آلوده: 70 قربانی در سکوت!

اخیرا خبر تکان دهنده‌ای از جان باختن 70 بیمار دیالیزی بر اثر مصرف محلول‌های آلوده به آلومینیوم منتشر شده است. این فاجعه بار دیگر زنگ خطر کیفیت پایین داروها در کشور را به صدا درآورده و زمزمه‌های نگرانی از سلامت جامعه را آغاز کرده است.

مرگ این بیماران به طور مداوم و در طول سال‌های گذشته رخ داده است، اما سکوت مسئولان در این باره به مانند “مرگی خاموش” ، این فاجعه را از چشم عموم پنهان کرده است.

در سال 1386 ، مقامات انگلیسی به فروش شربت ضد نفخ کودکان به ایران اعتراف کردند که میکروب‌دار بود. قبل از آن هم واردات خون‌های آلوده سر و صدای زیادی به پا کرده بود و سال گذشته هم سرم‌های آلوده خبرساز شده بود. اما داستان این بار متفاوت است.

خبر فوت 70 بیمار دیالیزی در هفته گذشته توسط سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس منتشر شد و موجی از اعتراض و نگرانی را در میان جامعه به راه انداخت. او با اشاره به فوت 50 بیمار دیالیزی در سال جاری ، به قصور یکی از شرکت‌ها در تولید داروی بی‌کیفیت اشاره کرد و تاکید کرد که این دارو احتمالا آلوده به آلومینیوم بوده است.

بیماران دیالیزی که از محلول‌های آلوده به آلومینیوم استفاده می‌کردند ، با علائمی مانند مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند.

نکته تاسف بار اینجاست که سال گذشته در دی ماه 1402 هم ، محلول کشنده جان 10 تا 12 بیمار را گرفته بود ، اما انجمن بیماران کلیوی در آن زمان به دنبال پیگیری برای توقف تولید و پخش این دارو بود.

از طرف دیگر ، کارشناسان بخش دیالیز در بیمارستان های کشور ، گزارش می‌دهند که پس از انتشار خبر فوت 70 بیمار ، تعداد مراجعه کنندگان به روش “صفاقی” ( یک نوع دیالیز که دارو از طریق شکم وارد می‌شود ) به شدت کاهش یافته است ، چرا که بسیاری از این بیماران از این روش ترس دارند و آن را خطرناک می‌دانند.

سازمان غذا و دارو هم در بیانیه‌ای به انتشار اخبار مربوط به داروهای آلوده واکنش نشان داده و بر اهمیت کنترل کیفیت داروها تاکید کرده است ، اما باید به این نکته اشاره کرد که آنها فقط بعد از انتشار خبر فوت 70 بیمار به طور رسمی به ماجرا واکنش نشان دادند.

محمدی ، رئیس سازمان غذا و دارو ، به رسانه ها گفت که شرکت “ثامن” ، متعلق به بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی ، داروهای دیالیزی را تولید می‌کند و در سال گذشته ، در داروهای دیالیزی این شرکت ، آلومینیوم وجود داشته است. او همچنین گفت که این اولین بار نیست که این مشکل به وجود می‌آید و در سال گذشته هم مشکل مشابه ای وجود داشته است.

البته که محمدی تاکید کرده است که این مشکل با تغییر منبع مواد اولیه حل شده است و محصولات این شرکت در حال حاضر هیچ گونه عوارضی برای بیماران ندارند و تمام محصولات توسط سازمان غذا و دارو بررسی می‌شود.

با وجود این اطمینان ها ، بیماران کلیوی هنوز به طور کامل به سلامت داروهای دیالیزی اعتماد ندارند. آنها هر روز با ترس و لرز ، دارویی را به جان خود تزریق می‌کنند که از سلامت آن اطلاع ندارند.

اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *