قاتل قلب را بشناسید

چربی‌های ترانس، دشمن قلب شما! یک متخصص تغذیه در مرکز بهداشت، به بررسی خطرات این نوع چربی پرداخته و راهکارهایی برای کاهش مصرف آن ارائه کرده است. مصرف بالای چربی‌های ترانس، به گفته وی، عامل مهمی در افزایش خطر مرگ و میر است. این چربی‌ها نه تنها به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارند، بلکه به وفور در فرآیندهای صنعتی تولید و به محصولات غذایی مختلف مانند مارگارین، روغن‌های جامد، غذاهای سرخ‌شده و شیرینی‌ها (کیک، بیسکویت و…) اضافه می‌شوند.

این متخصص هشدار می‌دهد که تغییرات ساختاری چربی‌های ترانس، سبب افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) خون می‌شود. نتیجه این اختلالات، افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین مشکلات متابولیکی مانند التهاب و مقاومت به انسولین است. عوارض جدی چربی‌های ترانس، لزوم توجه به میزان مصرف آن را دوچندان می‌کند.

برای داشتن رژیم غذایی سالم‌تر، متخصص تغذیه توصیه می‌کند به جای روغن‌های جامد و فرآوری شده، از روغن‌های گیاهی سالم مانند روغن‌های آفتابگردان، ذرت، سویا، کانولا و گلرنگ استفاده شود. همیشه پیش از خرید هر محصول غذایی، به برچسب اطلاعات تغذیه‌ای آن توجه کنید و از میزان چربی ترانس موجود در آن آگاه شوید. به یاد داشته باشید، انتخاب‌های غذایی هوشمندانه نقش بسیار مهمی در سلامت قلب و عروق و پیشگیری از بیماری‌های خطرناک دارد. سلامتی خود را جدی بگیرید.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *