ماجرای صدور مجوز سلامت‌بخش روغن تنها با یک مطالعه

“`html

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما، به بررسی ویژگی‌های روغن‌های گیاهی و ادعاهای مطرح شده پیرامون آن‌ها پرداخت. وی با اشاره به روغن کلزا و تبلیغات گسترده آن به‌عنوان تنظیم‌کننده فشار خون و منبع ویتامین‌های A و D، تصریح کرد که این روغن با مجوز سازمان غذا و دارو به بازار عرضه می‌شود. خواص بی‌نظیر روغن کلزا به دلیل ترکیبات منحصر به فردش است. این روغن دارای چهار ویژگی کلیدی می‌باشد: میزان بسیار پایین اسیدهای چرب اشباع، مقدار قابل توجه اسیدهای چرب تک‌غیراشباع (مشابه روغن زیتون)، نسبت متعادل امگا ۶ به امگا ۳ و حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ بودن (که در میان روغن‌های گیاهی نادر است). این ویژگی‌ها، روغن کلزا را به گزینه‌ای ممتاز برای سلامتی تبدیل می‌کند.

اعتراض به صدور مجوز ادعای سلامتی برای روغنی با تکیه بر یک مطالعه

وی در مورد انتقادات مطرح شده درباره صدور مجوز ادعای سلامتی برای محصولی تحت عنوان “بالانسر” توسط سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: برخی متخصصان نسبت به اعطای مجوز به این محصول که با ادعای تنظیم قند و چربی خون عرضه می‌شود، با تکیه بر تنها یک مطالعه تغذیه‌ای، ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها بر ضرورت انجام چندین مطالعه مستقل و تایید نتایج آن‌ها برای صدور چنین مجوزی تاکید دارند و سوال می‌کنند چرا سازمان غذا و دارو با تکیه بر یک پژوهش، این مجوز را صادر کرده است. محصولات غذایی با ادعای سلامتی باید از معیارهای سختگیرانه‌تری عبور کنند تا صحت ادعاهایشان تایید شود.

بررسی صحت افزودن ویتامین‌های E و D به روغن‌های مایع

اسماعیل‌زاده در مورد افزودن ویتامین‌های E و D به روغن‌های مایع توضیح داد: روغن‌های مایع به دلیل اسیدهای چرب چند غیر اشباع خود، به سرعت فاسد می‌شوند. به همین دلیل، برای جلوگیری از فساد، به همه این روغن‌ها ویتامین E و آنتی‌اکسیدان اضافه می‌شود. بنابراین، حتی بدون ذکر آن بر روی بسته‌بندی، تمام روغن‌های مایع حاوی ویتامین E هستند. در مورد ویتامین D، سازمان غذا و دارو به برخی تولیدکنندگان اجازه افزودن این ویتامین را داده است و درج عبارت “غنی شده با ویتامین D” بر روی بسته‌بندی، نشان‌دهنده تایید سازمان غذا و دارو برای میزان ویتامین D اعلام‌شده در آزمایشگاه می‌باشد.

نظارت بر روغن‌ها تحت کنترل وزارت بهداشت

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: کنترل کیفیت و سلامت روغن‌ها بر عهده سازمان غذا و دارو به‌عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت است. بنابراین، تمام مراحل ارزیابی و تایید سلامت این محصولات، تحت نظارت وزارت بهداشت صورت می‌گیرد.

ماجرای صدور مجوز سلامت‌بخش روغن تنها با یک مطالعه
ماجرای صدور مجوز سلامت‌بخش روغن تنها با یک مطالعه

مجله خبری تحلیل سبز

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *