## بحران کمبود پرستار در نظام سلامت ایران: از حرف تا عمل
وزیر بهداشت، دکتر ظفرقندی، در نشست با رئیس مجلس، نقش پرستاران را در نظام سلامت بسیار ارزشمند خواند و بر ضرورت دیده شدن جایگاه این قشر در سطح بین المللی و حرفه ای تاکید کرد. وی با اشاره به اهمیت رضایتمندی شغلی در ارائه خدمات با کیفیت، کمبود پرستار را عامل اصلی کاهش کیفیت خدمات و مانعی در مسیر تحقق فرمایش مقام معظم رهبری دانست.
دکتر ظفرقندی، با بیان اینکه کمبود پرستار، اضافه کاری و مسائل رفاهی بارها در دولت مطرح شده است، از تلاش های دولت برای حل این مشکلات خبر داد و به وعده استخدام و پرداخت معوقات پرستاران امیدوار بود.
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به مشکلات روحی و جسمی پرستاران ناشی از مواجهه با بیماران و همراهان آن ها، از عدم توانایی مجلس در حل مشکلات این جامعه خبر داد. وی کمبود منابع را دلیل عدم اقدام سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری استخدامی در رفع کمبود پرستاران دانست و با اشاره به کمبود حدود 140 تا 180 هزار پرستار، به خطرناک بودن استفاده از پرستاران شرکتی، طرحی و قراردادی به دلیل عدم انگیزه آن ها و ضرورت تدبیر اساسی در این خصوص اشاره کرد.
شهریاری با ذکر مثال دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، به وجود 0.9 پرستار به ازای هر تخت و 9 تا 10 ماه عقب ماندگی در پرداخت حقوق پرستاران، بار دیگر بر شدت کمبود پرستار تاکید کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را قانون 14 ساله ای دانست که علی رغم اختصاص اعتبارات مناسب در دوره دکتر قالیباف، به دلیل مدیریت نادرست وزارت بهداشت، نتوانسته است به هدف خود که ایجاد رضایتمندی در بین پرستاران بود دست یابد و حتی موجب تبعیض نیز شده است.
اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.