محققان دانشگاه آکسفورد در انگلستان در آستانه دستاوردی بزرگ در حوزه پزشکی هستند. آنها در حال توسعه یک واکسن جدید به نام “اورین وکس” (OvarianVax) هستند که به طور خاص برای مبارزه با سرطان تخمدان طراحی شده است. این واکسن با آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و حمله به سلولهای سرطانی در مراحل اولیه، نویدبخش درمان موثرتر و حتی پیشگیری از این بیماری مهلک است.
موسسه تحقیقات سرطان انگلیس با تامین بودجهای ۶۰۰ هزار پوندی، از این پروژه تحقیقاتی حمایت میکند. هدف از این تحقیق، توسعه واکسنی است که بتواند پروتئینهای موجود بر روی سطح سلولهای سرطانی تخمدان را شناسایی کرده و سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با آنها تحریک کند.
پروفسور احمد احمد، مدیر آزمایشگاه سلولی سرطان تخمدان دانشگاه آکسفورد، معتقد است که اگرچه راه طولانیای تا تولید انبوه این واکسن در پیش است، اما نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده هستند. وی بیان میکند که هدف اصلی آنها این است که با تزریق این واکسن به بیماران، تومورهای کوچک کاهش یافته یا حتی به طور کامل از بین بروند.
در مراحل بعدی تحقیق، این واکسن بر روی زنانی که دارای جهشهای ژنتیکی مرتبط با سرطان تخمدان هستند و همچنین بر روی گروهی از زنان سالم آزمایش خواهد شد تا اثربخشی آن در پیشگیری از بیماری نیز بررسی شود.
با توجه به آمار بالای ابتلا به سرطان تخمدان و نبود درمان قطعی برای مراحل پیشرفته این بیماری، توسعه این واکسن میتواند تحولی عظیم در درمان و پیشگیری از این سرطان ایجاد کند. اگر نتایج تحقیقات بر روی انسانها نیز مثبت باشد، میتوان امیدوار بود که در آیندهای نزدیک، واکسن سرطان تخمدان به عنوان یک ابزار قدرتمند در مبارزه با این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.