یک بیمار مشهدی پس از مصرف کنسرو ماهی دچار مسمومیت بوتولیسم شد. دکتر رضا بصیری، فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روند درمان این فرد را تشریح کرد. به گفته وی، پس از بروز علائم، آزمایش مدفوع ابتلا به بوتولیسم را تایید کرد.
خوشبختانه، با مداخلات درمانی فوری و حمایتی، بیمار پس از چند روز از ونتیلاتور جدا شد. اگرچه بیمار ۲۶ روز بستری بود، اما ضعف عضلانی، مشکلات تنفسی و افتادگی پلک او در حال بهبود است و فیزیوتراپی برای بازیابی کامل تواناییهای حرکتیاش تجویز شده است.
بررسیهای متخصصین مغز و اعصاب، از جمله سی تی اسکن و ام آر آی، هیچ ضایعه مغزی خاصی را نشان ندادند. همچنین، با توجه به عدم وجود تب یا نشانههای عفونت و نتایج طبیعی آندوسکوپی، عفونت به عنوان عامل بیماری رد شد.
دکتر بصیری ضمن ابراز رضایت از روند بهبودی بیمار، بر لزوم جوشاندن کنسروهای ماهی پیش از مصرف تاکید کرد. وی مصرف کنسروهای ماهی غیر پخته را علت اصلی مسمومیت این بیمار دانسته و از عموم مردم خواست تا برای پیشگیری از این نوع مسمومیت، غذاهای کنسروی را پیش از مصرف به طور کامل بپزند.