اگرچه برخی مدعی هستند که سرکه سیب به کاهش وزن کمک میکند، اما مدارک علمی قوی و قابل استناد در تایید این ادعا محدود است.
سرکه سیب، مایعی که طی قرنها در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته، امروزه نیز به دلیل فواید بالقوه سلامتیاش مورد توجه است. یکی از جدیدترین این ادعاها، نقش آن در کاهش وزن است. “رژیم کاهش وزن با سرکه سیب” که گاهی اوقات با عنوان “سمزدایی با سرکه سیب” نیز شناخته میشود، طی سالهای اخیر به یکی از موضوعات پرطرفدار در حوزه کاهش وزن تبدیل شده است.
سرکه سیب از تخمیر سیبهای خرد و تقطیر شده به دست میآید و میتوان آن را در مقادیر کم مصرف کرد. به نظر میرسد اسید استیک موجود در آن یا ترکیبات دیگر، مسئول برخی از مزایای سلامتی مطرح شده برای سرکه سیب باشند. دوز مصرفی توصیه شده متفاوت است، اما اغلب مصرف ۱ تا ۲ قاشق چایخوری قبل یا همراه با غذا پیشنهاد میشود.

بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ترکیبات حاوی سرکه هزاران سال است که به دلیل خواص درمانی احتمالیشان، از جمله بهبود قدرت، سمزدایی و حتی به عنوان آنتیبیوتیک مورد استفاده قرار میگرفتهاند. اگرچه امروزه دیگر از سرکه سیب به عنوان آنتیبیوتیک استفاده نمیشود (یا حداقل نباید استفاده شود!)، اما ممکن است با تغییر نحوه جذب غذا از روده، به کنترل سطح قند خون پس از غذا کمک کند. برخی مطالعات نشان دادهاند که سرکه میتواند با مهار جذب نشاسته، از افزایش قند خون در افراد مبتلا به پیشدیابت و دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
به نظر میرسد که بسیاری از درمانهای طبیعی خطر کمی دارند، بنابراین رویکرد “چرا امتحان نکنیم؟” رایج است. با این حال، در مورد رژیمهای غذایی با مصرف بالای سرکه، چند نکته احتیاطی ضروری است و سرکه حتماً باید رقیق شود. اسیدیته بالای سرکه در صورت مصرف خالص میتواند به مینای دندان آسیب برساند. استفاده از آن به عنوان بخشی از سس سالاد، روش ایمنتری به نظر میرسد.
برخی گزارشها حاکی از آن است که مصرف سرکه سیب میتواند منجر به کاهش سطح پتاسیم خون شود. این مسئله به ویژه برای افرادی که داروهای کاهنده پتاسیم مانند دیورتیکهای رایج برای درمان فشار خون بالا مصرف میکنند، اهمیت دارد. همچنین، سرکه میتواند سطح انسولین را تغییر دهد، بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید در مورد رژیمهای غذایی با مصرف زیاد سرکه احتیاط کنند.
اخبار جدید ایران و جهان را در مجله خبری تحلیل سبز بخوانید