“`html
گروه هفت شامل هفت کشور قدرتمند جهانی یعنی کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده است.
در پیشنویس بیانیه مشترک وزرا، چین و برخی دیگر از کشورها به حمایت از اقدامات نظامی روسیه در اوکراین متهم شدهاند و گروه هفت اعلام کرده است که اقدامات متناسبی را در چارچوب قوانین بینالمللی علیه این کشورها اتخاذ خواهد کرد.
گزارشی از بلومبرگ به تغییرات اخیر در رهبری کشورهای گروه هفت اشاره میکند و احتمال تاثیر این تغییرات بر سیاستهای اقتصادی و افزایش تورم را مطرح میسازد.
بیانیه گروه هفت بر تعهد این کشورها به حمایت از تمامیت ارضی و استقلال اوکراین و ارائه کمک مالی به این کشور تا پایان سال تاکید دارد.
همچنین، این بیانیه تهدیدات هستهای روسیه را به شدت محکوم کرده و از ایران میخواهد از حمایت از اقدامات تهاجمی روسیه در اوکراین دست بردارد.
این ادعا در حالی مطرح میشود که مقامات ایرانی همواره بر دیپلماسی و گفتوگو برای پایان دادن به جنگ اوکراین تاکید داشتهاند و از پایان این جنگ حمایت کردهاند. زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز عدم ارسال موشکهای بالستیک از سوی ایران به روسیه را تایید کرده است.
بیانیه گروه هفت همچنین از توافق آتشبس در لبنان حمایت کرده و بر نقش حیاتی سازمان امدادرسانی UNRWA تاکید میکند.
در این بیانیه، از رژیم صهیونیستی به دلیل ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه انتقاد شده و خواستار تسریع در ارائه کمک به غیرنظامیان در غزه و کرانه باختری شده است.
وزیر خارجه ایتالیا پیش از این خواستار موضع واحد گروه هفت در قبال حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان بینالمللی کیفری شده بود. آمریکا واکنش تندی به این حکم نشان داده و آن را محکوم کرده است.
با وجود این، در پیش نویس بیانیه نهایی گروه هفت، به این حکم بازداشتی اشاره ای نشده است.
وزیر خارجه ایتالیا از مقامات برخی کشورهای عربی برای شرکت در این نشست دعوت کرده بود.
“`