دزاگرس بورسی می‌شود

شرکت دارویی زاگرس دارو (دزاگرس) با تمرکز بر صادرات و بازارهای بین‌المللی، گامی بلند در صنعت داروسازی ایران برداشته است. این شرکت که سهم قابل توجهی از تولیدات خود را به خارج از کشور صادر می‌کند، به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار دارویی منطقه شناخته می‌شود.

با وجود بیش از ۱۴۰ شرکت دارویی در ایران که قریب به ۹۸ درصد نیاز داخلی را تامین می‌کنند، واردات دو درصدی باقی‌مانده، ارزش ریالی بیش از ۲۰ درصد کل نیاز کشور را به خود اختصاص می‌دهد. این امر نشان از ظرفیت بالای صنعت داروسازی ایران برای افزایش تولید و ارزش افزوده دارد.

زاگرس دارو از سال ۱۳۹۴ با صادرات به افغانستان فعالیت خود را در بازارهای خارجی آغاز کرده و در دو مرحله افزایش سرمایه، سرمایه گذاران خارجی را نیز جذب نموده است. همکاری با شرکای خارجی، شرکت را در انتخاب محصولات متناسب با نیاز بازار افغانستان یاری رسانده است. در سال گذشته، بیش از نیمی از صادرات دارویی ایران به افغانستان (معادل ۴.۷ میلیون یورو) متعلق به زاگرس دارو بوده است.

این شرکت در تولید ۹ قلم از ۱۰ داروی پرفروش از لحاظ قیمت و تعداد، و ۷ قلم از ۱۰ داروی پرفروش از لحاظ ارزش ریالی، پیشرو است. همچنین، زاگرس دارو تراز مثبت صادرات نسبت به واردات را نیز تجربه می‌کند.

سرمایه فعلی دزاگرس ۱۷۰ میلیارد تومان است و این شرکت با سه شیفت کاری و چهار خط تولید، ظرفیت تولید قرص خود را از ۱۵۸ میلیون عدد در آغاز فعالیت به بیش از یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون عدد در حال حاضر افزایش داده است. ظرفیت تولید کپسول نیز از ۷۰ میلیون عدد به ۱۳۳ میلیون عدد رسیده است.

زاگرس دارو در زنجیره ارزش دارو، در بخش تولید قرار داشته و در تولید قرص‌های استامینوفن، استامینوفن کدئین و ترامادول پیشتاز بازار است. موفقیت این شرکت در استراتژی‌های فروش، خرید و تولید به‌موقع، از جمله عوامل تمایز آن نسبت به سایر شرکت‌های دارویی به شمار می‌رود. همچنین حضور سهامدار عمده از افغانستان و دسترسی به بازار این کشور، از دیگر مزایای رقابتی دزاگرس است.

ارزش‌گذاری سهام دزاگرس با استفاده از روش‌های مختلفی همچون تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران، روش پی بر ای و خالص ارزش روز دارایی‌ها انجام شده و ارزش حقوق صاحبان سهام شرکت ۲۶ هزار میلیارد ریال و ارزش هر سهم ۱۵ هزار ریال برآورد شده است. پیش‌بینی فروش برای سال ۱۴۰۳، ۱.۹ همت و سود خالص ۴۷۴ میلیارد تومان است. سود خالص شرکت در سال گذشته ۴۸۷۳ میلیارد ریال بوده و درآمد عملیاتی ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال با رشد ۷۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن به ثبت رسیده است. سود خالص ۲۴ درصد و سود عملیاتی ۵۵ درصد افزایش داشته است. سود پایه هر سهم در سال گذشته ۲۸۶۷ ریال بوده است. روند فروش خالص طی ۵ سال گذشته همواره صعودی بوده است.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *