خراسان جنوبی یکی از استانهای قطب معدنی کشور است و با داشتن بیش از هفت میلیارد تن ذخایر معدنی به عنوان بهشت معادن شناخته میشود. این استان با داشتن ۶ درصد از کل معادن کشور، ۹ درصد از تعداد کل اشتغال در بخش معادن کشور و ۱۳ درصد از کل ذخایر معدنی کشور، نقش مهمی در صنعت معدن ایران دارد.
در خراسان جنوبی ۸۰۴ معدن وجود دارد که ذخیره مجموع آنها بیش از ۷ میلیارد تن است. به تازگی نیز ۱۳ میلیون و ۷۹۰ هزار تن به ذخایر معدنی این استان افزوده شده است. این افزایش ذخایر معدنی با صدور ۱۲ پروانه کشف جدید و سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد و ۵۵۷ میلیون تومانی برای اکتشاف این معادن به دست آمده است.
مرمریت، سنگ لاشه، شن و ماسه رودخانهای، گرانیت، سیلیس، خاک صنعتی، کانسنگ طلا سولفیدی، مس سولفیدی و زغال سنگ حرارتی از جمله مهمترین مواد معدنی هستند که پروانه کشف آنها در سال جاری صادر شده است.
خراسان جنوبی با داشتن ۶ معدن طلا، یکی از استانهای طلایی کشور به شمار میرود. زغالسنگ، خاکهای صنعتی، سنگهای تزئینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، مرمریت، بازالت، مس، سیلیس، فلورین، پتاس و سرب و روی از دیگر مواد معدنی مهم در این استان هستند.
استخراج مواد معدنی در خراسان جنوبی رونق خوبی دارد. در سه ماهه نخست امسال، کانسنگ طلا با ۲۱۰ هزار و ۸۱۴ تن، بیشترین ماده معدنی استخراج شده در این استان بوده است. مواد معدنی استخراج شده در خراسان جنوبی علاوه بر تامین نیاز کارخانههای استان، به خارج از کشور نیز صادر میشود.
اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.