در راستای کمپین ملی «چربی سالم، تغذیه مناسب، خانوادهی شاد» که از ۱۷ تا ۳۰ آذر برگزار شد، دکتر فرشاد رشیدی، متخصص تغذیه، به بررسی نقش روغن حیوانی در رژیم غذایی پرداخت. وی با تاکید بر اهمیت نوع روغن مصرفی، به ویژگیهای منحصر به فرد روغن حیوانی اشاره کرد. این روغن که از شیر حیوانات تهیه میشود، دارای زنجیره اسیدهای چرب کوتاهتری نسبت به بسیاری از روغنهای گیاهی است و به همین دلیل در زمره روغنهای مضر قرار نمیگیرد.
رشیدی در ادامه افزود که مصرف روغن حیوانی برای افراد زیر ۴۰ سال، مشروط به عدم زیادهروی، بدون محدودیت خاصی است. اما برای افراد بالای ۴۰ سال و بهویژه مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، مصرف آن باید با احتیاط و به میزان کم انجام شود. او با اشاره به غنی بودن روغن حیوانی از کلسترول، خاطرنشان کرد که گرچه کلسترول موجود در آن از منشاء حیوانات نشخوارکننده است و به عنوان کلسترول مضر شناخته نمیشود، اما همچنان زیادهروی در مصرف آن توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه، روغن حیوانی را برای پخت و پز مناسب دانست و تاکید کرد که استفاده از آن در حرارتهای بالا و برای سرخ کردن، به هیچ وجه توصیه نمیشود. وی همچنین در مورد جایگزینی چربی گوسفند (دنبه) به جای روغنهای دیگر هشدار داد و مصرف آن را برای سرخ کردن در حرارت بالا، نامناسب دانست. رشیدی افزود: در حالی که مصرف چربی گوسفند همراه با گوشت مشکلی ایجاد نمیکند، استفادهی مستقل و بیش از حد از دنبه گوسفند، خصوصاً در سنین بالا، میتواند عوارض جدی از جمله مشکلات قلبی و عروقی را به دنبال داشته باشد. بنابراین، رعایت اعتدال در مصرف هر نوع چربی، کلید اصلی سلامتی است.