زمین ۲۵ ساعته می‌شود؟! دانشمندان چه می‌گویند؟

چرخش زمین که مبنای تعریف یک روز است، همواره ثابت نبوده و در طول تاریخ زمین، به تدریج کندتر شده است. دانشمندان دانشگاه فنی مونیخ با بررسی دینامیک چرخشی زمین، پیش‌بینی کرده‌اند که در نهایت، یک روز در زمین به ۲۵ ساعت خواهد رسید.

اگرچه این اتفاق میلیون‌ها سال طول خواهد کشید، اما شواهد نشان می‌دهد که روزهای زمین در حال طولانی‌تر شدن هستند. به طوری که در هر قرن حدود ۱.۸ میلی‌ثانیه به طول آنها اضافه می‌شود. این بدان معناست که ممکن است ۲۰۰ میلیون سال طول بکشد تا یک ساعت دیگر به روز زمین اضافه شود.

علت این پدیده، جزر و مدی است که توسط ماه ایجاد می‌شود. کشش گرانشی ماه، بخش‌هایی از زمین را به سمت خود می‌کشد و باعث ایجاد جزر و مد می‌شود. این فرآیند، اصطکاکی ایجاد می‌کند که سرعت چرخش زمین را در طول زمان به تدریج کم می‌کند.

با وجود کند شدن چرخش زمین، این تغییر به قدری آهسته است که در زندگی روزمره قابل‌توجه نخواهد بود. به گفته دانشمندان، طول روز زمین یک میلیارد سال پیش حدود ۱۹ ساعت بوده است.

عوامل دیگری مانند زلزله‌های بزرگ نیز می‌توانند بر چرخش زمین تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، زلزله 8.9 ریشتری ژاپن در سال 2011، طول روز زمین را 1.8 میکروثانیه کوتاه کرد.

چرخش زمین، فرآیندی پویا است که بر بسیاری از جنبه‌های سیاره ما، از جمله الگوهای آب و هوایی، تأثیر می‌گذارد. دانشمندان با مطالعه چرخش زمین از طریق روش‌های مختلف از جمله نجوم، علوم فضایی و زمین‌شناسی، به درک عمیق‌تر این پدیده و نقش آن در سیاره ما ادامه می‌دهند.

اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *