سیل و سنگ در کمین مسافران کندوان؛ وعده‌ها و گلایه‌ها در پیچ و خم جاده

جاده کندوان، شاهراهی که زیبایی‌های شمال را به هم وصل می‌کند، هر سال کابوسی از سیل و سنگ را برای مسافران و اهالی رقم می‌زند. بارندگی‌های اخیر بار دیگر سیلابی در این جاده به راه انداخت و خسارت‌های زیادی به بار آورد.

روایتی از سیل و خاطرات تلخ

بارش‌های سیل‌آسا در پنجشنبه شب گذشته، بار دیگر سیلابی مخرب را در جاده کندوان به راه انداخت. این سیل که از کوهستان سرازیر شد، به واحدهای پذیرایی و خودروها خسارت‌های زیادی وارد کرد.

اهالی و کسبه‌های حاشیه‌نشین این جاده که سال‌هاست شاهد تکرار این حوادث هستند، از سهل‌انگاری و ترک فعل مسئولان گلایه دارند. آنها می‌گویند که بارها بر اثر این حوادث خسارت دیده‌اند، اما متولیان امر به وظایف خود عمل نمی‌کنند و اجازه لایروبی رودخانه و اجرای طرح‌های آبخیزداری را نمی‌دهند.

مسافران از شب حادثه می‌گویند

مسافران حاضر در جاده در آن شب، روایت‌های مختلفی از سیل دارند. برخی می‌گویند که اگر تصادفی در بالادست جاده رخ نمی‌داد و جاده خلوت‌تر نمی‌شد، سیل می‌توانست فاجعه‌ای به بار آورد.

یکی از حاشیه‌نشینان جاده می‌گوید: “آن شب به دلیل تصادف، ترافیک سنگینی در جاده بود. همین موضوع باعث شد تا تعداد خودروهای حاضر در محل حادثه سیل کمتر باشد و تلفات جانی نداشته باشیم.”

جاده‌ای پرخطر که ایمن‌سازی نمی‌شود

جاده کندوان و رودخانه چالوس که در کنار آن قرار دارد، به دلیل عدم ایمن‌سازی، همیشه حادثه‌خیز بوده است. مهدی صفایی، رئیس اداره راهداری چالوس، لایروبی نشدن رودخانه را یکی از عوامل اصلی تخریب‌های سیل می‌داند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: “لایروبی رودخانه و ایمن‌سازی در کاهش خسارات نقش بسزایی دارد و باید به آن توجه شود.”

هنوز نگرانی‌هایی درباره مفقودشدگان وجود دارد

با گذشت دو روز از سیل، هنوز احتمال مفقود شدن افرادی در این حادثه وجود دارد. هلال احمر با ۱۲ گروه و سگ‌های جستجوگر در حال گشت‌زنی در محل حادثه است.

عسگری، رئیس هلال احمر چالوس، می‌گوید: “تاکنون هفت دستگاه خودرو از زیر گل و لای بیرون کشیده شده است و جستجو برای یافتن مفقودشدگان احتمالی ادامه دارد.”

اداره‌ها یکدیگر را مقصر می‌دانند

وقوع سیل در هر منطقه‌ای پای قصور و کوتاهی برخی دستگاه‌ها را به میان می‌کشد. در این حادثه نیز برخی دستگاه‌ها یکدیگر را مقصر می‌دانند.

کامران پولادی، نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس، عدم لایروبی رودخانه سردآبرود را یکی از مهم‌ترین دلایل سیل می‌داند.

از سوی دیگر، دستگاه‌های اجرایی می‌گویند که اعتبار کافی برای لایروبی و ایمن‌سازی جاده و رودخانه را ندارند.

خسارت به اهالی و رکود در اقتصاد منطقه

انسداد جاده کندوان به دلیل سیل و ریزش سنگ، خسارت‌های زیادی به اهالی و اقتصاد منطقه وارد کرده است.

کم‌توجهی به طرح‌های پیشگیرانه، لایروبی نشدن رودخانه، نبود اعتبار کافی برای ایمن‌سازی، ساخت و ساز در حریم رودخانه، همه و همه دست به دست هم داده‌اند تا هر بار خشم طبیعت، سیل و سنگ را به جان مسافران و اهالی کندوان بیندازد و اقدامات مدیریت بحران را بی‌اثر کند.

راهکار چیست؟

برای حل این مشکل، لازم است که دستگاه‌های مسئول با جدیت به وظایف خود عمل کنند. لایروبی رودخانه، اجرای طرح‌های آبخیزداری، ایمن‌سازی جاده و رودخانه و برخورد با متخلفان در ساخت و ساز در حریم رودخانه، از جمله اقداماتی است که باید برای جلوگیری از تکرار این حوادث انجام شود.

همچنین، لازم است که مسئولان به جای فرافکنی و مقصر دانستن یکدیگر، به فکر حل مشکل و نجات جان انسان‌ها و حفظ اموال مردم باشند.

اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *