رئیس مرکز قنات استان کرمان از تلاش برای ثبت جهانی قنات داوران رفسنجان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد برشان در جلسه هماندیشی ثبت جهانی قنات داوران رفسنجان با اشاره به شاخصهای این قنات مانند فراوانی آب، بهرهوری در کشاورزی، جمعیت زیاد مسکونی و طول زیاد قنات، گفت: این قنات به دلیل این ویژگیها در اولویت ثبت جهانی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه قنات اکبرآباد بم که پیش از این به ثبت جهانی رسیده، تاکنون شاهد بازدید 260 هزار گردشگر داخلی و خارجی بوده و موجب رونق اقتصادی در آن منطقه شده است، ابراز امیدواری کرد که ثبت جهانی قنات داوران نیز به رونق گردشگری و اقتصاد منطقه رفسنجان کمک کند.
برشان برای انجام مطالعات میدانی و علمی ثبت جهانی قنات داوران خواستار تامین بودجه از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت مس شد و از همراهی محققان دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان در این زمینه خبر داد.
رئیس مرکز قنات استان کرمان در ادامه وظایف دستگاههای اجرایی مرتبط را تشریح کرد و گفت: اداره امور منابع آب شهرستان باید آمار استفاده از آب و دبی آب قنات را طی سالها جمعآوری کند.
وی همچنین از جهاد کشاورزی خواست تا گزارشی از اقدامات انجام شده در این قنات از جمله لایروبی ارائه دهد و دهیاری و شورای اسلامی روستای داوران را موظف به جمعآوری اسناد مربوط به خرید و فروش آب و زمین محدوده قنات، اسامی بهرهبرداران و ارائه آنالیز هواشناسی منطقه توسط اداره هواشناسی کرد.
برشان با تاکید بر شناسایی تهدیدات محیطزیستی در پهنه این قنات و انجام مطالعات آسیبشناسی، گفت: کار مطالعات میدانی قنات داوران با کمک اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان پیش خواهد رفت.
ثبت جهانی قنات داوران میتواند به عنوان یک جاذبه گردشگری منحصر به فرد، نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه رفسنجان و معرفی فرهنگ و تاریخ ایران به جهانیان ایفا کند.
امیدواریم با تلاش مسئولان و همکاری مردم، شاهد ثبت جهانی این قنات ارزشمند در آینده نزدیک باشیم.
اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.