هم‌فکری بخش‌خصوصی برای رفع ابهامات اساسنامه سازمان غذا و دارو

در هجدهمین نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، پیش‌نویس اساسنامه سازمان غذا و دارو مورد بررسی و نقد و نظر قرار گرفت. این نشست با حضور مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و نمایندگان فعالان بخش خصوصی صنایع غذایی و همچنین مقامات اتاق تهران، از جمله قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو، مدیر امور مجلس و معاون امور کمیسیون‌ها برگزار شد.

بحث‌های مطرح شده، بر روی ابهامات و نواقص پیش‌نویس اساسنامه متمرکز بود. نقطه کانونی انتقادات، تداخل وظایف بین سازمان‌ها و موازی‌کاری‌های موجود در پیش‌نویس بود. نمایندگان بخش خصوصی بر ضرورت شفاف‌سازی مفاهیم کلیدی، به ویژه در حوزه کالاهای سلامت‌محور، تاکید کردند و خواستار حذف اقدامات زائد و تداخل وظایف شدند.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران، با اشاره به شیوه نامناسب تدوین اساسنامه مبتنی بر درآمد به جای ریسک‌های واقعی، خواستار تفکیک وظایف نظارتی و اجرایی در وزارت بهداشت و انجام مطالعات تطبیقی با سایر کشورها شد. وی به شدت از اتصال هزینه‌های سازمان غذا و دارو به درآمدهای نادرست اخذ شده از صنعت دارو انتقاد کرد و این را عاملی برای نارضایتی فعالان این صنعت دانست. همچنین فقدان متولی مشخص برای بخش سلامت در کشور و نیاز به رفع ابهامات موجود در خصوص شورای عالی سازمان غذا و دارو مورد تاکید قرار گرفت.

نمایندگان تشکل‌های صنایع غذایی، ضمن اشاره به مغایرت بسیاری از وظایف مندرج در اساسنامه با اختیارات سازمان غذا و دارو، از احتمال بروز تعارضات جدی بین این سازمان، بخش خصوصی و سازمان ملی استاندارد در صورت تصویب این پیش‌نویس ابراز نگرانی کردند. همچنین، مطالبه مالیات از صاحبان کسب‌وکار علی‌رغم دارا بودن پروانه ساخت، به‌عنوان هزینه‌ای اضافی برای صنایع مطرح شد.

قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو، با اشاره به بی‌توجهی به نظرات بخش خصوصی در تدوین پیش‌نویس، بر تداخل وظایف آشکار سازمان‌های مرتبط تاکید کرد. وی همچنین بر لزوم حذف بخش مربوط به کالاهای آسیب‌رسان به سلامت از متن پیش‌نویس، با توجه به نظارت‌های دقیق حوزه بهداشت و درمان، اصرار ورزید. نامشخص بودن نحوه مصرف منابع درآمدی سازمان غذا و دارو نیز از دیگر ابهامات مطرح شده بود.

مدیر امور مجلس اتاق تهران، ضمن تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروهی مشترک از نمایندگان سازمان غذا و دارو و کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران برای بررسی قانون جامع سلامت، از فرصت اصلاح قوانین مشابه و متضاد توسط مجلس شورای اسلامی استقبال کرد. وی همچنین آمادگی اتاق تهران را برای پیگیری مسائل و چالش‌های مطرح شده از طریق مراجع ذیربط اعلام کرد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، از فعالان اقتصادی خواست تا ایرادات موجود را به طور مستقیم یا از طریق کانال‌های ارتباطی با سازمان مربوطه مطرح کنند. وی بر اهمیت مطالعات تطبیقی در حوزه قوانین و مقررات و رفع تعارضات ناشی از موازی‌کاری‌ها تاکید کرد. وی همچنین به همکاری با سازمان ملی استاندارد برای کاهش موازی‌کاری اشاره و از بهبود فرآیندهای نظارتی و سیستم صدور پروانه از طریق سامانه الکترونیکی خبر داد.

مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *