خاندوزی خواستار حذف نام ایران از ذیل توصیه هفت FATF شد

در یک حرکت قاطع، وزیر اقتصاد، سید احسان خاندوزی، با اعتراض به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، خواستار حذف نام ایران از توصیه ۷ و سایر اسناد مرتبط این نهاد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.

توصیه ۷ FATF و اقدامات هدفمند

توصیه ۷ FATF به تحریم‌های هدفمند مرتبط با اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی می‌پردازد. این توصیه از کشور‌ها می‌خواهد در راستای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقداماتی چون توقیف وجوه و دارایی‌های اشخاص تعیین شده را بدون تاخیر اعمال کنند.

قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام

قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ پس از پایان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پایان قطعنامه‌های قبلی در خصوص ایران (۱۳۷۳، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳ و ۱۹۲۹) تصویب شد. این قطعنامه محدودیت‌هایی از جمله تحریم‌های مالی هدفمند را به وجود آورد.

شرایط اجرای قطعنامه

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، مفاد آن در یکی از دو شرط قابل اجراست: الف) تا ۸ سال پس از تصویب برجام (JCPOA) و ب) در صورت اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) قابل اجرا است.

اعتراض خاندوزی و تلاش برای حذف نام ایران

در نامه‌ای اعتراضی به FATF، وزیر اقتصاد خواستار حذف نام ایران از توصیه ۷ و سایر اسناد مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است. این اقدام به منظور ارتقاء وضعیت اقتصادی و حفظ اعتبار کشور انجام شده است.

نتیجه‌گیری

با اعتراض خاندوزی و درخواست حذف نام ایران از توصیه ۷ FATF، امیدواریم که گامی مثبت به سمت افزایش اعتماد بین‌المللی و تسهیل در راستای تحقق اهداف اقتصادی کشور برداشته شود.

با احترام ، مجله خبری تحلیل سبز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *