فیزیکدانان در یک کشف شگفتانگیز، به شواهدی از وجود “زمان منفی” دست یافتهاند. این به آن معناست که فوتونها، ذرات نور، میتوانند در برخی شرایط از مادهای عبور کنند قبل از آنکه وارد آن شوند!
این یافته که حاصل مطالعهای در دانشگاه تورنتو است، نشان میدهد که در تعاملات بین نور و ماده، ممکن است زمان به روشی غیرعادی رفتار کند. به عبارت دیگر، اگر بخواهیم زمان را برای فوتونهایی که با اتمها برهمکنش دارند اندازهگیری کنیم، در برخی موارد، عقربه ساعت به جای حرکت به جلو، به عقب حرکت خواهد کرد.
این پدیده عجیب، که “تاخیر زمانی منفی” نامیده میشود، با مطالعه برهمکنش بین فوتونها و اتمهای روبیدیم بسیار سرد کشف شده است. محققان مشاهده کردند که برخی فوتونها سریعتر از آن چیزی که انتظار میرفت، از اتمها عبور میکنند. این به آن معناست که فوتونها به نوعی به گذشته سفر کرده و از ماده خارج شدهاند قبل از آنکه وارد آن شوند.
البته این به معنای نقض قوانین فیزیک نیست. محققان تأکید میکنند که این پدیده فقط در مقیاس کوانتومی و در شرایط آزمایشگاهی خاص رخ میدهد و هیچ تأثیری بر درک ما از زمان در زندگی روزمره ندارد.
این کشف جدید میتواند به درک بهتر ما از ماهیت زمان و تعاملات بین نور و ماده کمک کند و همچنین در توسعه فناوریهای کوانتومی کاربرد داشته باشد. با این حال، هنوز پرسشهای بسیاری درباره این پدیده وجود دارد که نیازمند مطالعات بیشتر است.
اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.