با توجه به آمار بالای تصادفات جادهای و تلفات ناشی از آن در ایران، وزارت بهداشت تلاشهای گستردهای را برای کاهش این آمار انجام داده است. سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، در نشست خبری با اصحاب رسانه، آخرین آمار و اقدامات انجام شده در این زمینه را تشریح کرد.
آمار تکاندهنده مصدومین و تلفات تصادفات
کریمی اعلام کرد که سالانه حدود ۸۷۰ هزار نفر در ایران در تصادفات جادهای مصدوم میشوند که از این تعداد، حدود ۸۰۰۰ نفر در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند. وی تأکید کرد که تنها یک درصد از مصدومان تصادفات در بیمارستان فوت میکنند، در حالی که ۹۹ درصد دیگر درمان و مرخص میشوند.
اهمیت زمان رسیدن اورژانس
در پاسخ به سؤالات مربوط به تأثیر تأخیر اورژانس بر آمار مرگومیر، کریمی توضیح داد که بر اساس یک پژوهش، شدت آسیب وارده به مصدومان مهمترین عامل در زنده ماندن آنها است. وی افزود که زمان رسیدن اورژانس نیز اهمیت دارد و آمارهای مربوط به این موضوع در ایران، مطابق با استانداردهای جهانی است.
تأکید بر پیشگیری به جای درمان
کریمی بر اهمیت پیشگیری بر درمان تأکید کرد و گفت: «ما نباید اجازه دهیم ۸۷۰ هزار نفر مصدوم شوند تا بعد بخواهیم آنها را درمان کنیم.» وی اشاره کرد که این موضوع به فرهنگ ترافیک و کیفیت خودروها بستگی دارد و افزود که در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۲۱ نفر در ایران بر اثر تصادفات فوت میکنند.
نتیجهگیری
اقدامات وزارت بهداشت در کاهش تلفات و مصدومیتهای ناشی از تصادفات جادهای، شامل تلاشهای گسترده برای بهبود زمان رسیدن اورژانس و تأکید بر اهمیت پیشگیری است. این اقدامات نشان از تعهد وزارت بهداشت برای ارتقای سلامت و ایمنی شهروندان در برابر خطرات جادهای دارد.
با احترام ، مجله خبری تحلیل سبز