40 درصد آتش‌سوزی‌های بازار تهران به خاطر برق غیراستاندارد!

مدیرعامل آتش‌نشانی تهران با هشدار نسبت به خطرات سیم‌کشی غیراستاندارد در بازار تهران، اعلام کرد که ۴۰ درصد حوادث آتش‌سوزی در این مجموعه به همین دلیل رخ می‌دهد.

قدرت‌الله محمدی با اشاره به قدمت ۱۰۰ ساله سیم‌کشی و تجهیزات برقی در بازار تهران، اظهار داشت: این وضعیت جوابگوی نیاز فعلی نبوده و ضرورت نوسازی و ایمن‌سازی این بخش را به شدت احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه جلسات متعددی برای رسیدگی به این موضوع برگزار شده، اما متاسفانه به نتیجه نرسیده است، تشکیل یک کمیته متشکل از دستگاه قضایی، آتش‌نشانی، اصناف و بازاریان را برای پیگیری این موضوع ضروری دانست.

محمدی به خطرات استفاده از کولرهای گازی غیراستاندارد در بازار نیز اشاره کرد و گفت: ۸۰ درصد سرمایش بازار توسط این کولرها تامین می‌شود که نیازمند بازنگری و نوسازی سیستم برق‌رسانی مربوط به آنها است.

حوادث ناگوار و اطفای حریق طولانی در بازار سیدولی به دلیل عدم وجود امکانات ایمنی، نمونه‌ای دیگر از خطرات موجود در این مجموعه بود که از سوی مدیرعامل آتش‌نشانی تهران مورد تاکید قرار گرفت.

به گفته وی، عبور و مرور خودروها و نردبان‌های آتش‌نشانی در میان انبوه کابل‌های برق غیراستاندارد در بازار با مشکل مواجه می‌شود و این موضوع اطفای حریق را به شدت دشوار می‌کند.

آمار ارائه شده توسط محمدی نشان می‌دهد که روزانه 1.5 میلیون نفر در بازار تهران تردد می‌کنند و این حجم بالای رفت و آمد، ضرورت ایمن‌سازی را دوچندان می‌کند.

با وجود اقداماتی که تاکنون برای ایمن‌سازی 20 تا 30 درصدی بخش‌های برقی بازار انجام شده، همچنان راه درازی در پیش است.

کاهش 40 درصدی ساختمان‌های بسیار پرخطر در پایتخت از دیگر اخباری بود که محمدی به آن اشاره کرد. وی با بیان اینکه تا پایان سال باید تکلیف این اماکن مشخص شود، از جمله بیمارستان‌ها، کارخانه‌ها، اماکن تجاری، دولتی و انبارهایی که ایمن‌سازی را نادیده گرفته‌اند، نام برد.

مدیرعامل آتش‌نشانی تهران در ادامه با اشاره به آمار آتش‌سوزی‌های ناشی از برق در کل کشور، اظهار داشت: 10 درصد از حوادث آتش‌سوزی سالانه به دلیل مشکلات مربوط به سیم‌کشی و اتصال برق رخ می‌دهد. این آمار در سال 1401 برابر با 2536 مورد بوده و در سال 1402 با کاهش همراه بوده است.

محمدی در پایان با تاکید بر لزوم رعایت استانداردها در استفاده از لوازم برقی، به خصوص در واحدهای مسکونی، از مردم خواست تا از اضافه بار شبکه برق جلوگیری کرده و از بروز خطرات احتمالی پیشگیری کنند.

ایمن‌سازی بازار تهران و به‌طور کلی توجه به استانداردهای برق در ساختمان‌ها، امری ضروری است که می‌تواند از بروز حوادث ناگوار و خسارات جانی و مالی جلوگیری کند.

امیدواریم با پیگیری مسئولان و همکاری مردم، شاهد ارتقای سطح ایمنی در این بخش‌ها باشیم.

اخبار موثق و دقیق را در مجله خبری تحلیل سبز مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top