
بیماری ارتفاع و کوه گرفتگی حالتی است که در اثر کمبود اکسیژن در بدن به علت افزایش ارتفاع و عدم انطباق بدن با ارتفاع ایجاد میشود.
علائم کوه زدگی
- افزایش تعداد ضربان قلب
- تنگی نفس و سرگیجه
- خستگی و کوفتگی
- میل شدید به خواب
- صورت رنگ پریده
- بی حوصلگی
تند مزاجی و خونسردی عاطفی
در این حالت میزان قند خون به سرعت پایین آمده و خون با مشکل کمبود گلوبول قرمز برای حمل اکسیژن به عضلات مواجه میشود.
برای مقابله با این عارضه بهترین روش خو گرفتن تدریجی به شرایط جدید می باشد. راهپیمایی گام به گام و استراحت های به موقع در هنگام صعود، شرکت در برنامهها و تورهای گردشگری ویژه صعود به قلل مختلف با ارتفاعهای کمتر به جهت هم هوایی و استفاده از مواد غذایی گلوکز دار و ویتامین ث، مصرف شکلات و چای شیرین و آب میوه بسیار مفید هستند.
ورم ریه
یکی دیگر از عوارض ارتفاع زیاد ورم کردن ریه ها است . علت این عارضه تراوش پلاسمای خون به داخل ششها است که در نتیجه آن کیسه های هوایی ریه ها در گرفتن اکسیژن و پس دادن گاز کربنیک ضعیف می شوند .
علائم ورم ریه
- احساس ضعف عمومی
- تنفس های کوتاه و صدا دار
- حالت تهوع و استفراغ
- افزایش سرعت نبض حدود ۱۲۰ تا ۱۶۰ بار در دقیقه
- احساس فشردگی در قفسه سینه
- سرفه به همراه خلط سفید مایل به صورتی و کف آلود
- احساس سوزش در گلو
- آخرین مرحله این بیماری بیهوشی همراه با کف کردن دهان و بینی است.
برای تطبیق بدن با شرایط ارتفاع سعی کنید مدت زمان صعود را به اندازه کافی طول دهید و با به خاطر سپردن علائم ورم ریه قبل از اینکه مسئله حیاتی شود ارتفاع را کم کنید.

دلمه شدن خون در رگ
از دیگر عوارض افزایش ارتفاع زیاد شدن تعداد دفعات گردش خون در هنگام صعود و غلظت خون و در نهایت دلمه شدن خون در سیاهرگ ها است .
علامت این بیماری عبارت است از احساس درد و آماس در هر دو ساق پا و یا یکی از آنها. باز ایستادن از فعالیت برای مدت طولانی از دیگر عوامل پیش آمدن این مشکل است. زیرا ماهیچه ها مهمترین عامل برگرداندن خون از دست و پا به قلب هستند.
عدم فعالیت این اعضا سبب میشود که خون لزج در نقاط مساعد رگ های پا و یا اعضای بطن پایین گیر کرده و کم کم دلمه شوند . بنا بر این در صورت صعود به ارتفاعات در توقف های طولانی پاهای خود را بالا آورده و ماهیچه های پا بخصوص قوزک پا را با قوت تکان دهید. خطر این پیامد باز شدن انسداد و وارد شدن خون دلمه شده به شش و در صورت عدم معالجه منجر به مرگ میشود. در صورت برخورد با این عارضه از صعود بیشتر خودداری کنید.
پیشنهاد میکنیم اگر به دنیای کوهنوردی علاقه مند هستید حتما به وبسایت بزن بریم سفر نیز سری بزنید و از مقالات مختلفی که در این وبسایت به جهت آگاهی رساندن به علاقه مندان به طبیعت گردی، تورهای گردشگری و کوهنوردی درج میشود نهایت استفاده را ببرید.
این مقاله یک رپورتاژ آگهی است و مسئولیت محتوای ارائه شده و یا خدمات معرفی شده بر عهده مجله خبری تحلیل سبز نمی باشد.
روند بهبودی بعد از ابدومینوپلاستی: بایدها و نبایدهایی که نتیجه نهایی را میسازند
محاسبه وزن قالب فلزی لبه خم با ابعاد 50*100 برای بتنریزی
چرا فروش در آمازون اهمیت دارد؟
تجربهی کاربری و تعاملات دیجیتال: چگونه مزون ماهپار تجربهی خرید آنلاین را به سطح جدیدی ارتقا میدهد